Tøm vognLukk
Handlekurven din er tom.
Totalt
0,00 kr

Angrerett

Vi har en 60-dagers returrett, noe som betyr at du har 60 dager etter å ha mottatt varen din til å be om retur. For å være kvalifisert for retur må varen din være i samme stand som du mottok den og ubrukt, med tagger og i originalemballasjen.

VIKTIG: For å få full tilbakebetaling ved retur/bytte, skal produktet sendes tilbake i samme stand som da du mottok den. Det vil si i originalemballasje, med alle merkelapper hengende på, uten lukt eller merker. Dersom originalemballasjen er ødelagt vil produktet anses som brukt. Dersom du returnerer et brukt produkt, vurderer vi produktens verdireduksjon, og tilbakebetaler produktets brukte verdi. Et produkt uten originalemballasje, merkelapper eller med lukt/merker vil anses som brukt og hele beløpet vil ikke være kvalifisert for tilbakebetaling.

Du trenger også kvittering eller kjøpsbevis. For å starte en retur kan du kontakte oss på Customerservice@lorenty.com.

Hvis returen din godtas, sender vi deg en returfraktetikett, samt instruksjoner om hvordan og hvor du skal sende pakken. Varer sendt tilbake til oss uten å først be om retur, godtas ikke.

Du kan alltid kontakte oss for ethvert returspørsmål på Customerservice@lorenty.com. Skader og problemer Kontroller bestillingen din ved mottakelse og kontakt oss umiddelbart hvis varen er defekt, skadet eller hvis du mottar feil vare, slik at vi kan evaluere problemet og gjøre det riktig.

Unntak / ikke-returvarer: Visse typer varer kan ikke returneres, som forgjengelige varer (for eksempel mat, blomster eller planter), tilpassede produkter (for eksempel spesialbestillinger eller personlig tilpassede varer) og personlig pleievarer (for eksempel skjønnhetsprodukter).

Vi godtar heller ikke retur for farlige materialer, brennbare væsker eller gasser. Ta kontakt hvis du har spørsmål eller bekymringer angående ditt spesifikke produkt. Dessverre kan vi ikke akseptere returvarer eller gavekort.

Den raskeste måten å sikre at du får det du ønsker er å returnere varen du har, og når retur er akseptert, foreta et separat kjøp for den nye varen. Refusjoner Vi vil varsle deg når vi har mottatt og inspisert returen, og gi beskjed om refusjonen ble godkjent eller ikke.

Hvis det blir godkjent, får du automatisk tilbakebetaling med den opprinnelige betalingsmåten. Husk at det kan ta litt tid for banken eller kredittkortselskapet å behandle og legge ut refusjonen.